Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Οι κατάλληλοι εργαζόμενοι για τις κατάλληλες επιχειρήσεις

 <b>Οι</b> <b>κατάλληλοι</b> <b>εργαζόμενοι</b> για <b>τις</b> <b>κατάλληλες</b> <b>επιχειρήσεις</b>Μπορεί να μην είναι… εποχή προσλήψεων για τις περισσότερες επιχειρήσεις, αλλά τα μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης έχουν πλέον στη διάθεσή τους ένα νέο εργαλείο για την εξεύρεση των κατάλληλων εργαζομένων και οι άνεργοι της Βόρειας Ελλάδας μια ευκαιρία να βρουν πιο εύκολα δουλειά.
Το νέο εργαλείο είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα «ΒΕΘ e-recruitment», που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013» (Interreg) και απευθύνεται δωρεάν στα μέλη του Επιμελητηρίου.
Δυνατό «χαρτί» της νέας εφαρμογής -στην οποία οι εργοδότες τοποθετούν τις αγγελίες τους- είναι ένα

πρωτοποριακό σύστημα, που αντιστοιχίζει πλήρως τους υποψηφίους με τις ανάγκες της επιχείρησης και στέλνει τα βιογραφικά βαθμολογημένα και ταξινομημένα, ανάλογα με την καταλληλότητά τους! Οι εργοδότες μπορούν αυτόματα, και πριν καν ανοίξουν το βιογραφικό του υποψηφίου, να εντοπίσουν τα δυνατά και αδύναμα σημεία του, σε σχέση με τις απαιτήσεις τους για τη συγκεκριμένη θέση.
Μπορούν επίσης να δουν και να αξιολογήσουν τη συνολική εμπειρία του υποψηφίου και να απορρίψουν αυτόματα ή να εγκρίνουν την αίτηση, για να προχωρήσουν σε συνέντευξη.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το νέο σύστημα στέλνει την προτεινόμενη θέση μόνον στους πλέον κατάλληλους υποψηφίους.
Με αυτό τον τρόπο μειώνεται αισθητά η πιθανότητα λήψης μη σχετικών βιογραφικών, τα οποία απλά αυξάνουν το φόρτο εργασίας.
Η πλατφόρμα είναι ήδη πλήρως λειτουργική και προσωρινά προσβάσιμη στη διεύθυνση .
Οι εργοδότες μπορούν ήδη να εγγραφούν δωρεάν και να δημοσιεύσουν αγγελίες, ώστε να προσελκύσουν κατάλληλους υποψηφίους.
Εταίροι του προγράμματος είναι: το ΒΕΘ, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Blagoevgrad, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και η Βουλγαρική Ένωση Management.
Πηγή: http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/wSuKU/~3/2THRRLPNQfY/blog-post_8622.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου