Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ: "335 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ 45% ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΘΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ Ο.... "ΤΕΝΙΣΤΑΣ" Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ"

Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι του ΩΝΑΣΕΙΟΥ, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του...."τενίστα" Υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότερο ξενχιέται και νομίζει ότι οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματά τους είναι "μπαλάκι" του τένις και πρέπει να το "χτυπήσει" όσο πιο δυνατά μπορεί!
Ο "τενίστας" (συμπαίκτης του Αδωνη Γεωργιάδη) Υπουργός, σε πρόσφατη επίσκεψή του στο ΩΚΚ, πρότεινε να νομοθετήσει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, 335 απολύσεις και μείωση μισθών κατά 45%.
Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του ΩΚΚ:

Συνάδελφοι,

Την 29η Μαρτίου 2012 ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος επισκέφθηκε το
Ωνάσειο και συμμετείχε στη συνεδρίαση του έκτακτου Δ.Σ. του Κέντρου, παρουσία μάλιστα και των εκπροσώπων του Ιδρύματος Ωνάση, κ.κ. Α. Παπαδημητρίου, Ι. Ιωαννίδη, και Μ. Μόσχου. Το θέμα της συνεδρίασης ήταν τα οικονομικά του Κέντρου. Μετά τη συζήτηση που έγινε ούτε λίγο ούτε πολύ πρότεινε σε συνεργασία με το συνταξιούχο Γεν. Διευθυντή του Ω.Κ.Κ. θα πρέπει μέσα στην επόμενη εβδομάδα να νομοθετήσει στη βουλή τα εξής:
Ø     Να απολυθούν 300 συνάδελφοι από το μη ιατρικό προσωπικό και 35 από το ιατρικό.
Ø     Οι δε υπηρεσίες που θα καταργηθούν θα καλυφθούν από εξωτερικά συνεργεία.
Ø     Επίσης η μισθοδοσία όλων των εργαζομένων του Κέντρου να μειωθεί κατά 45%, σύμφωνα με το σχέδιο του υπερήλικα κου Γ. Μουτσόπουλου.
Για τους λόγους αυτούς το Δ.Σ. του Σωματείου μας συνεδρίασε έκτακτα το απόγευμα της 30ης Μαρτίου 2012 και αποφάσισε ομόφωνα:
1.     Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 2 Απριλίου 2012, στην αίθουσα του 7ου ορόφου και Στάση Εργασίας από 14:00 έως 17:00
2.     Αποφάσεις για επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις

Αντιλαμβάνεστε ότι το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό που η παρουσία σας είναι υποχρεωτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου