Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ: Συνεχίζουν την Απεργία

Απεργοσπαστικό μηχανισμό έστησε η πολυεθνική COCA COLA προκειμένου να σπάσει τον αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιούν 48ωρες κυλιόμενες απεργίες μέχρι τις 23 του Φλεβάρη.

Χτες το πρωί, οι απεργοί εργάτες εντόπισαν ένα φορτηγό, με συρόμενη καρότσα και βουλγάρικους αριθμούς κυκλοφορίας, να μεταφέρει προϊόντα της COCA COLA - 3Ε από την Ιταλία για να τα ξεφορτώσει σε μεγαλοκατάστημα στη Θεσσαλονίκη.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν και το
μπλόκαραν. Οδήγησαν το φορτηγό στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και το ξεφόρτωσαν. Εκεί διαπίστωσαν ότι όλα τα προϊόντα είχαν ελληνικά γράμματα, δηλαδή παρασκευάστηκαν στην Ιταλία για να διοχετευθούν στην ελληνική αγορά.

Αποφασισμένοι οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, κόντρα στους μηχανισμούς και τις απειλές της εργοδοσίας, ενάντια στις απολύσεις, διεκδικούν προσλήψεις εργαζομένων και την υπογραφή ΣΣΕ.

Θυμίζουμε ότι με απόφαση της ΠΟΕΕΠ, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και οι εργαζόμενοι στα άλλα εργοστάσια του ομίλου (Βόλο, Πάτρα, Ρόδο) πραγματοποιούν καθημερινά τρίωρες στάσεις εργασίας. Στις 23 του Φλεβάρη η ΠΟΕΕΠ έχει προκηρύξει πανελλαδική απεργία σε όλα τα εργοστάσια της COCA COLA (σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Πάτρα και Ρόδο).

πηγη:rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου