Μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις εργοδοτικές οργανώσεις και εργατικά σωματεία κατέληξαν στη σύνταξη κοινής επιστολής προς τον πρωθυπουργό και τα πολιτικά κόμματα.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος εξήγησε ότι αρνείται το πάγωμα που πρότειναν οι εργοδοτικοί φορείς γιατί οι μισθοί - όπως είπε- δεν ευθύνονται για την ανταγωνιστικότητα και πρόσθεσε: "Δεν επιτρέπεται στην κυβέρνηση, στο πολιτικό σύστημα να υποχωρήσει ατάκτως στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών. Γιατί είναι παράλογη η απαίτηση είναι μη επιστημονική κι αν θέλετε βαθύτατα υφεσιακή να μειωθούν οι μισθοί".
Οι κοινωνικοί εταίροι εξέφρασαν την
άποψη ότι η συμφωνία στα τρία σημεία για τους μισθούς μπορεί να αποτελέσει διαπραγματευτικό χαρτί της κυβέρνησης προς την τρόικα που απαιτεί να μπει ψαλίδι στις αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα.Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε: "Δίνουμε ένα όπλο στην ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα να διαπραγματευτούν με την τρόικα το μισθολογικό του ιδιωτικού τομέα από διαφορετική βάση."
Κριτική στο πολιτικό σύστημα άσκησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ , επιμένοντας ταυτόχρονα και στην πρόταση του για πάγωμα μισθών και ωριμάνσεων καθώς και στη λήψη μέτρων για την προστασία των ανέργων, ενώ υπογράμμισε: "Να τηρηθεί η εθνική σύμβαση για φέτος αλλά χωρίς την αύξηση της 1ης Ιουλίου που προβλέπεται και με αναθεώρηση των τριετιών".
Απόλυτη σύγκλιση δε διαπιστώθηκε ούτε στο θέμα μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, γι' αυτό οι εταίροι ζήτησαν να αρχίσει τριμερής διάλογος με την κυβέρνηση για το θέμα της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους που επιβαρύνει τις επιχειρήσεις.
"Εργαζόμενοι και επιχειρηματίες αυτοί που συνθέτουν την πραγματική οικονομία να μην τους αφήσουν να τα κάνουν θάλασσα όπως τα κάνανε με το κράτος", δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος.
Πηγή: Mega
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου