Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Τουρισμού: Κανείς συνάδελφος δεν είναι "πλεονάζον" προσωπικό

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, ύστερα από απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης, βρίσκεται σε κινητοποιήσεις από την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012, με κατάληψη της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού, “αντιδρώντας στα εξοντωτικά και βάρβαρα μέτρα που ήδη έχουν παρθεί, αλλά και σ’αυτά που έρχονται μετά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από την κυβέρνηση”, όπως λέει χαρακτηριστικά.

“Καταγγέλλουμε τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας, η οποία στόχο έχει να τρομοκρατήσει και να αποτρέψει τους εργαζόμενους από το να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, ζητώντας από υπηρεσιακά στελέχη να συγκεντρώσουν υπεύθυνες δηλώσεις όσων
εργαζομένων επιθυμούσαν ή επιθυμούν να εργαστούν. Ο σύλλογός μας καταγγέλλει τέτοιου είδους φασιστικές τακτικές, που παραπέμπουν σε πρακτικές παρελθόντων καθεστώτων. Καλούμε τους διευθυντές - συναδέλφους και μέλη του συλλόγου μας να μην υποκύψουν σε τέτοιου είδους εκβιασμούς”.

Η ανακοίνωση ακολουθεί την εντολή της γενικής γραμματέος Τουρισμού, κας Κωνσταντίνας Μπέη προς στους υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού “που παρεμποδίζουν την είσοδο των συναδέλφων τους και όλων των εργαζομένων στην Γενική Γραμματεία Τουρισμού, υπό το πρόσχημα της κατάληψης, ότι από σήμερα 15-2-2012 και για όσες ημέρες διαρκέσει η κατάληψη θα υπάρχει η αντίστοιχη περικοπή στην μισθοδοσία τους”.

“Τα νέα μέτρα με τις περαιτέρω μειώσεις μισθών, εφεδρεία και απολύσεις με τις καταργήσεις δημοσίων φορέων και υπηρεσιών (ήδη έχουν δρομολογηθεί οι καταργήσεις του ΟΕΚ, ΟΕΕ και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού), έχουν ως στόχο όλους τους εργαζόμενους και πρέπει να αποτραπούν γιατί μας οδηγούν στην εξαθλίωση”, τονίζει ο Σύλλογος.

“Εμείς δε θα επιτρέψουμε να πετάξουν τη ζωή μας στον κάλαθο των αχρήστων. Εμείς διεκδικούμε δυνατό δημόσιο φορέα τουρισμού, προσανατολισμένο στην υπηρεσία του πολίτη και προς όφελος του ελληνικού λαού και όχι του μοντέλου που προωθεί η κυβέρνηση εξυπηρετώντας αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Ήδη διαφαίνονται οι προθέσεις της με την κατάργηση του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και την απορρόφησή του από το Υπουργείο Πολιτισμού και στη συνέχεια με το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου (που κινείται προς ‘άγνωστη κατεύθυνση’), το οποίο εσκεμμένα αποκρύπτει ο υπουργός κ. Γερουλάνος από τα σωματεία και τους υπαλλήλους, με συνεχείς αστείες προφάσεις και σταθερή απαξίωση, ώστε να βρεθούμε όλοι προ τετελεσμένου όταν έρθει η ώρα.

Ο Σύλλογος δε θα επιτρέψει σε κανέναν ‘διορισμένο’ να διασπείρει τη διχόνοια με οποιαδήποτε μεθόδευση, και ενωμένος και συσπειρωμένος θα στείλει το μήνυμα στους κυβερνώντες, ότι θα παλέψουμε ως το τέλος για το δικαίωμά μας στην εργασία και στην αξιοπρεπή διαβίωση σε μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα.

Κανείς συνάδελφος που υπηρετεί στο φορέα μας δεν περισσεύει και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ‘πλεονάζον’ προσωπικό. Είμαστε σίγουροι ότι τις απόψεις μας ασπάζονται όλοι οι εργαζόμενοι και σ‘αυτόν τον αγώνα δε θα είμαστε μόνοι μας.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις για να προστατεύσει τα συμφέροντα των εργαζομένων στο δημόσιο και εν τέλει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου