Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ξεκινούν οι αιτήσεις για Κοινωφελή Εργασία στην Καβάλα

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στο νομό Καβάλας, ξεκινά στις 7 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε χθες το πρωί πρωί σε ειδική συνάντηση ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαου Γρανά. Στις λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αναφέρθηκαν οι εκπρόσωποι των ΜΚΟ που έχουν αναλάβει την υλοποίησή του. Πρόκειται για την Ένωση Καταναλωτών Καβάλας, τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης, Περιβάλλοντος και Ακτών Νέας Καρβάλης, το σύλλογο ΠΝΟΗ και το Εργατικό Κέντρο Καβάλας, μέσω του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με το
χρονοδιάγραμμα, 7-17 Φεβρουαρίου θα γίνεται η κατάθεση των αιτήσεων και δικαιολογητικών των ενδιαφερομένων, στη συνέχεια η αξιολόγηση και στις 21 Φεβρουαρίου η ανάρτηση των ονομάτων των ωφελουμένων. Θα ακολουθήσει η υποβολή των ενστάσεων και στις 26 Φεβρουαρίου η οριστικοποίηση των ονομάτων. Οι προσλήψεις θα ξεκινήσουν από την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν έως τέλος Μαϊου.

Οι 2.000 θέσεις θα κατανεμηθούν ως εξής: 190 στο Δήμο Θάσου, 290 στο Δήμο Παγγαίου, 340 στο Δήμο Νέστου, 955 στο Δήμο Καβάλας και 225 στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.
Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα εργαστούν για 5 μήνες, λαμβάνοντας το ποσό των 25 ευρώ ημερησίως και το οποίο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβεί συνολικά για την απασχόληση τα 625 ευρώ το μήνα.

Από σήμερα Τρίτη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παίρνουν πληροφορίες στο χώρο του φουαγιέ του Αμφιθεάτρου Καβάλας, αλλά και από τους διαδικτυακούς τόπους των Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. και των δήμων.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου