Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Το άρθρο 99 και άλλες ιστορίες κοροϊδίας

Έπιασαν ξανά χθες το μεσημέρι τον Λάκη Γαβαλά για χρέη προς το Δημόσιο. Στην προηγούμενη σύλληψή του στις αρχές του Δεκέμβρη το ποσό δεν ξεπερνούσε το 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα ξεπερνά τα 7,5 εκατομμύρια.
Ενώ η μία μετά την άλλη, άλλοτε πανίσχυρες επιχειρήσεις καταρρέουν, οι υπεύθυνοι της κακοδιαχείρισης εξακολουθούν να φλερτάρουν με τις ευνοϊκές διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα. Μπαίνουν και βγαίνουν στα ανακριτικά γραφεία και η πολυπόθητη απόδοση του δικαίου δεν έρχεται. Τα είπε τις προάλλες ο Βαξεβάνης μέσα από την εκπομπή που πολύ συζητήθηκε, τα ξαναλέει σήμερα και το bloggers-tv..
της Αντιγόνης Ευστρατόγλου

Το ALTER κατέθεσε πριν λίγες μέρες σχέδιο εξυγίανσης που προβλέπει "ανάκτηση 40% για όσους εργαζόμενους παραμείνουν". H Real News, συνιδιοκτήτης της οποίας είναι ο υιός Κουρής, το δημοσίευσε, δεσμευόμενη να
δημοσιεύσει και τις όποιες απόψεις των εργαζομένων. Δεν ξέρω τι σημαίνει "ανάκτηση", πάντως οι εργαζόμενοι τα οφειλόμενα δε φαίνεται ότι θα τα πάρουν..
Και τις απόψεις τους που εκφράζονται καθαρά και ξάστερα τόσο στην ανοιχτή ομάδα που έχουν στο Facebook όσο και στο blog τους, μάλλον δύσκολα θα τις φιλοξενήσει η Real..
Πόσο μάλλον όταν είναι ανοιχτός ο αγώνας των εργαζομένων στα καταστήματα Metropolis, που υπό την ιδιοκτησία του Ανδρέα Κουρή επίσης περιελήφθη στις ευνοϊκές διατάξεις του άρθρου 99. Μία εταιρία που από κέρδη που ξεπερνούσαν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ το 2008, έφτασε να έχει ζημιές κοντά στο 1 εκατομμύριο ένα χρόνο αργότερα..
Μία ματιά στις προϋποθέσεις που οφείλουν να πληρούν οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στο άρθρο 99 αρκεί για να διερωτηθεί κανείς ποιος είναι τελικά ο ρόλος του νέου κώδικα, και ποιον από όλους προστατεύει.

Πώς γίνεται οι εργαζόμενοι που δεν ήταν συμμέτοχοι στα κέρδη να γίνονται με το έτσι θέλω συμμέτοχοι στη διάλυση των εταιριών;

Πώς γίνεται οι εργαζόμενοι στο ALTER να μένουν στο δρόμο αλλά οι συνδεδεμένες με τον Όμιλο Γιαννίκου επιχειρήσεις να απολαμβάνουν ακόμη τα οφέλη της τηλεοπτικής τους διαφήμισης; Το ρωτάνε ανοιχτά οι εργαζόμενοι στο ηλεκτρονικό φύλλο του Κόσμου του Επενδυτή κάτω από τον τίτλο
"Τα εν οίκω και εν.. Γιαννίκω".
Πώς γίνεται στα ζαχαροπλαστεία του Χατζή που πουλάει ακόμα χρυσό το ταψάκι με τα σιροπιαστά να είναι οι εργαζόμενοι αυτοί που σύρονται στις αίθουσες των δικαστηρίων;
Ας μας πει κάποιος από αυτούς που διαπραγματεύονται το μέλλον μας:
Πώς και πότε θα αποδοθεί ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου