Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Φωτόπουλος: «Καμία ΑΠΟΣΤΟΛΗ εντολής ΔΙΑΚΟΠΗΣ ρεύματος»


ΒΙΝΤΕΟ – Φωτόπουλος: «Καμία ΑΠΟΣΤΟΛΗ εντολής ΔΙΑΚΟΠΗΣ ρεύματος»

Για δεύτερη μέρα συνεχίζεται η κατάληψη του κέντρου έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ από τη ΓΕΝΟΠ στην οδό Μεσογείων. Όμως δεν είναι το μόνο κτήριο που είναι υπό κατάληψη, καθώς προστέθηκαν και αυτά του Κερατσινίου, αλλά και της Θεσσαλονίκης.
Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και πρόεδρός της, Ν. Φωτόπουλος, ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν πρέπει να φύγει καμία εντολή διακοπής ρεύματος σε κανένα σπίτι φτωχού, ανέργου ή μικροσυνταξιούχου.
Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Φωτόπουλος υπογράμμισε, πως η πλειοψηφία των καταναλωτών που δεν πληρώνει τους λογαριασμούς τα τελευταία 20 χρόνια, είναι φτωχοί άνθρωποι.
«Το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως προϊόν εκβιασμού. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό που συμβαίνει, ενώ κατά τα άλλα λένε ότι κατανοούν τα προβλήματα του κόσμου. Είμαστε εδώ, για να μην αποσταλεί καμία εντολή διακοπής της ηλεκτροδότησης», σημείωσε.
Την συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους του κέντρου έκδοσης της ΔΕΗ εξέφρασε και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα που τους επισκέφτηκε το πρωί
«Δεν θα πω για αλληλεγγύη. Είναι πρόβλημα όλων. Κανένας εφησυχασμός στον πολιτικό ελιγμό της κυβέρνησης. Εμείς ζητάμε να καταργηθεί το χαράτσι για όλους, γιατί κανείς δεν έχει δικαίωμα να κόβει ένα κοινωνικό αγαθό», σημείωσε η κα Παπαρήγα.
Υπενθυμίζεται, πως μετά από αίτημα του υπουργείου Οικονομικών, η ΔΕΗ αποφάσισε χθες Κυριακή την προσωρινή αναστολή διακοπής της ηλεκτροδότησης δίνοντας επιπλέον μερικές ημέρες στους καταναλωτές, να πληρώσουν το τέλος, αλλά και στο Υπουργείο Οικονομικών, να προχωρήσει στη θέσπιση των ρυθμίσεων που ανήγγειλε για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου