Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ SUPER MARKET ΖΑΡΛΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


ΠΑΤΡΑ: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο super market ΖΑΡΛΑΣ - Προχωρούν σε επίσχεση εργασίας  Εμφανείς οι παρενέργειες της οικονομικής κρίσης
Οι εργασιακές συνθήκες στα SUPER MARKET ΖΑΡΛΑΣ δεν είναι και οι καλύτερες το τελευταίο διάστημα. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες, ενώ η εργοδοσία προχωρά, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, σε απολύσεις και μάλιστα χωρίς να συνοδεύονται από τη νόμιμη αποζημίωση.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν και πιέζουν την εργοδοσία με την απειλή των επισχέσεων εργασίας, προκειμένου να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα, ενώ απ' ότι φαίνεται η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί το επόμενο διάστημα.
Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάτρας "Η ΕΝΩΣΗ" καταδικάζει την αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας και συμπαρίσταται στο πλευρό των εργαζομένων, ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες συνεδρίαση του ΔΣ προκειμένου να δρομολογηθούν, σε συνεργασία με την Επιθεώρηση Εργασίας και το ΙΚΑ, ελέγχοι και παρεμβάσεις σε SUPER MARKETS και πολυκαταστήματα της περιοχής μας.
Να θυμηθούμε ότι πριν από μερικές εβδομάδες, στην περίπτωση απολυμένης από τα ALEX PAK,  υπήρξε παρέμβαση του πρόεδρου του Συλλόγου κ. Αρη Αργυράκη, ο οποίος προανήγγειλε δυναμική παρέμβαση για τον περιορισμό και την πάταξη τέτοιου είδους φαινομένων. Τις επόμενες ημέρες ο κ. Αργυράκης θα συγκαλέσει το ΔΣ του Συλλόγου και αναμένεται να εισηγηθεί μια σειρά από παρεμβάσεις, ενώ θα ζητηθεί και η βοήθεια του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία τείνουν να αποτελέσουν πλειοψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου