Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΚΕΡΚΥΡΑ: Επίσχεση εργασίας στο Mira Mare

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από χθες το πρωί ξενοδοχοϋπάλληλοι της ξενοδοχειακής μονάδας «Mira Mare», καθώς διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Η επίσχεση εργασίας γίνεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων του κλάδου που είχαν εξαγγελθεί την προηγούμενη εβδομάδα.
Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, με αιτήματα την καταβολή δεδουλευμένων και την υλοποίηση των τοπικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ξεκίνησε χθες κινητοποιήσεις σε οκτώ ξενοδοχειακές μονάδες. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου, Σταμάτης Πελάης, θα επαναληφθούν στις 18 και 20 του μήνα.
Θυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι του τουρισμού και επισιτισμού έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε πανελλαδική απεργία στις 23 Αυγούστου.    
Οι συνδικαλιστές των Σωματείων Ξενοδοχοϋπαλλήλων καταγγέλλουν ότι πολλοί ξενοδόχοι, χρησιμοποιώντας το τέχνασμα της μαθητείας, προσλαμβάνουν νέους από τις πρώην ανατολικές και Βαλκανικές χώρες με μισές συμβάσεις, χάριν της ανταγωνιστικότητας, οδηγώντας έτσι τους Ελληνες ξενοδοχοϋπαλλήλους στην ανεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου