Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

«Βροχή» τα πρόστιμα για ανασφάλιστη εργασία στον τουρισμό

Πάνω από 2 εκατ. ευρώ!


Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς, με στόχο την εξάλειψη της εισφοροδιαφυγής, από την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ΕΥΠΕΑ). Επέβαλε πρόστιμα ύψους 2.293.500 ευρώ, για μη καταχώρηση απασχολούμενων στο Ειδικό Βιβλίο νεοπροσλαμβανομένων.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2011 διενεργήθηκαν από την ΕΥΠΕΑ 2.957 έλεγχοι επιχειρήσεων, με το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας να κυμαίνεται στο 35%. Η εφαρμογή διπλάσιου προστίμου σε υπότροπους εργοδότες αποτελεί ένα ακόμα μέτρο για τη συμμόρφωση των παρανομούντων εργοδοτών.
 
Κλιμάκια της υπηρεσίας επισκέπτονται σε επαναλαμβανόμενους ελέγχους τα τουριστικά θέρετρα με ελέγχους κύρια των εποχιακών επιχειρήσεων, εστιατόρια, μπαρ, κλαμπ, καφετέριες, μεζεδοπωλεία, νυκτερινά κέντρα, ξενοδοχεία, τουριστικά λεωφορεία, θαλάσσια σπορ, εκμ/ση ομπρελοκαθισμάτων και τουριστικά γραφεία, επιβάλλοντας μεγάλα πρόστιμα στους παραβάτες εργοδότες.
 
Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ συνιστά στους αναπόγραφους εργοδότες να παραλάβουν άμεσα το Ειδικό Βιβλίο για καταχώρηση νεοπροσλαμβανομένων από τα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και σε όλους τους υπόλοιπους απογεγραμμένους εργοδότες την ορθή τήρησή του για αποφυγή των συνεπειών του Νόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου