Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΓΝΩΣΤΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΠΡΟΧΩΡΑ "ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ" ΣΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Σε "τσαμπουκά" μείωση μισθών και μάλιστα με ανορθόδοξες μεθόδους  προχωρά μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων αθλητικών ειδών που δραστηριοποιείται και στην Πάτρα.
Η αλυσίδα αθλητικών ειδών δεν δίστασε να δημιουργήσει στα κρυφά ένα "επιτελείο" εργαζομένων, καλώντας στα γραφεία της "πρόθυμους" εργαζόμενους προς διαβούλευση (αφού σωματείο δεν υπήρχε) οι οποίοι υπέγραψαν ειδικό συμφωνητικό με την εταιρεία,  ως εκπρόσωποι όλων των εργαζομένων του ομίλου. Κανένας όμως από τους εργαζόμενους δεν γνώριζε για την ύπαρξη αυτού του "επιτελείου" εργαζομένων, πολλώ δε μάλλον δεν γνώριζε για την ύπαρξη αυτού του συμφωνητικού που υπεγράφει εν κρυπτώ πίσω από τις ερμητικά κλειστές πόρτες του μεγαλοεπιχειρηματία.
Όταν δε υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις από ορισμένους εργαζόμενους, ο επιχειρηματίας έστειλε μήνυμα μέσω των διευθυντικών στελεχών ότι "Σε όποιον δεν άρεσε φεύγει...".
Αυτή ήταν η απάντηση στους ανθρώπους που δουλεύουν στην εταιρία του. Ανθρώπους με οικογένειες και υποχρεώσεις.
Και εμείς "τσαμπουκά" ρωτάμε τον επιχειρηματία (γνωστό για τις μεγάλες "ζημιές" που κάνει στα μπουζουξίδικα της Παραλιακής στην Αθήνα και για τις εκκενώσεις κοσμηματοπωλείων από τους μπράβους του, για να μπορέσει να διαλέξει ανενόχλητος πανάκριβα κοσμήματα), "Ρε λαμόγιο τι το πέρασες εδώ, Σκόπια ή Βουλγαρία; Επειδή κάποια λαμόγια πολιτικοί σε βοήθησαν και ενθυλάκωσες τις παχυλές επιδοτήσεις και  μετέφερες τα εργοστάσια στα Βαλκάνια, νομίζεις ότι μπορείς να τσαλαπατάς έτσι τα δικαιώματα των εργαζομένων;
Το ERGASIANEWS παρακολουθεί από κοντά το συγκεκριμένο θέμα ενώ από Δευτέρα θα ενημερώσουμε τις αρμόδιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, προκειμένου να προασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, τουλάχιστον σε επίπεδο Πάτρας.



2 σχόλια:

  1. Είμαι εργαζόμενη σε αυτή την αλυσίδα αθλητικών ειδών. Όντως έτσι είναι τα πράγματα. Εδώ στην Πάτρα δουλεύουμε σε όλες τις βάρδιες 27 άτομα. Υπάρχει κάποιος αρμόδιος που μπορούμε ν' απευθυνθούμε? Είδα ότι για τα ALEX PAK έγινε παρέμβαση του κυρίου προέδρου των ιδιωτικών υπαλλήλων. Εμείς ανήκουμε σ' αυτόν το σύλλογο. Αν γνωρίζετε πείτε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για κάθε πληροφορία σχετικά με προβλήματα σε χώρους δουλειάς, καλό θα είναι να επικοινωνείτε κάθε πρωί 08.00 - 16.00 με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, στο τηλ. 2610 226300, προκειμένου να σας κατευθύνουν σχετικά με τα αρμόδια σωματεία του κλάδου σας.

    Ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή