Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ

Δυστυχώς για όλους μας το αρχικό ελπιδοφόρο μήνυμα δεν
έφερε την πολυαναμενόμενη ελπιφοφόρα πολιτική πρόταση
- Η συμμετοχή αγανακτισμένων, απελπισμένων, απογοητευμένων, μικροπωλητών και κάθε είδους γραφικών της «ποικιλόχρωμης» αριστεράς αλλά και ακραίων αντιδραστικών είχαν τη συμβολή τους στον εκφυλισμό του κινήματος.

- Η έλλειψη κινηματικής – πολιτικής λογικής που επικράτησε ήταν η κύρια αιτία που δεν μπόρεσε να συσπειρώσει ένα πλήθος ετερόκλητων ανθρώπων. Δεν είναι τυχαίο που επικράτησε «κίνημα αγανακτισμένων» αντί «κίνημα των πλατειών» γιατί μόνο η αγανάκτηση δεν είναι αρκετή για το σκοπό που αναφέρθηκε.

- Ο ρόλος της αστυνομίας που από κυνηγός κακοποιών έγινε κυνηγός διαδηλωτών και η χωρίς προηγούμενο χρήση χημικών και με σκοπό την αποθάρρυνση της συμμετοχής.

- Στο τέλος του κινήματος των πλατειών συνέβαλε και η ακατανόητη απαγόρευση συμμετοχής συνδικάτων η άλλων κοινωνικών οργανώσεων και μάλιστα από ανθρώπους που δεν είχαν καμιά εξουσιοδότηση να το κάνουν.

- Μια τελευταία ελπίδα είναι η ενίσχυση του κινήματος στο Σύνταγμα από την περιφέρεια.

4 σχόλια:

  1. Αφου εκανες το κομματι σου πηγαινοντας και βγαζοντας φωτογραφιες στη πλατεια,μετα θελησεςνα τους καπελωσεις και να τους κανεις ουρα της ΠΑΣΚΕ του Εργατικου Κεντρου.Αφου απετυχες αρχισες τις συκοφαντιες και παπαγαλιζες τον Παγκαλο και τον Πεταλωτη οτι ειναι συνιστωσες του ΣΥΡΙΖΑ.Τωρα τους κανεις τον επικηδειο!Λιγη ντροπη δεν βλαπτει κ Καραγεωργοπουλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μιλήσει κανένας άλλος οκ. αλλά το Σύριζα καλό είναι να μαζέψει τους αναρχικούς τους , που έχουν κάνει μπάχαλο την πάτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν σας χαλάει που ο κόσμος σας έχει πάρει χαμπάρι πασοκόσκυλα.Σε λίγο δεν θα μπορείτε να κρυφτείτε ΠΟΥΘΕΝΑ...εκτός βεβαια αν έχετε 10000 μπάτσους να σας προστατεύσουν(αν και πάλι, δεν είναι και σιγούρο ότι θα γλυτώσετε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταρχήν λυπάμαι για το σχόλιο της συναδέλφισσας Ντίνας Πεταλά περί καπελώματος και περί προσπάθειας να μετατραπεί ουρά της ΠΑΣΚΕ το κίνημα των αγανακτισμένων. Από την πρώτη στιγμή είπα ότι το κίνημα των αγανακτισμένων είναι ένα ελπιδοφόρο κίνημα και αναμένω με ανυπομονησία την ελπιδοφόρα πρόταση. Και λέγοντας πρόταση, εννοώ πολιτική πρόταση και ίδρυση νέου - νεανικού πολιτικού φορέα, τον οποίο ευχαρίστως θ' ακολουθούσα και θα στήριζα. Όλα τα παραπάνω δεν τα λέω τώρα, τα έχω γράψει και τα έχω δηλώσει δημόσια από την πρώτη στιγμή. Μετά από ένα και πλέον μήνα διαμαρτυρίας και επαναστατικής "προθέρμανσης" διαπιστώνω ότι η μοναδική πολιτική πρόταση είναι "να φύγει η Κυβέρνηση", δίχως να υπάρχει καμία απολύτως πρόταση για τη διάδοχη κατάσταση. Και εγώ λέω να φύγει αυτή η Κυβέρνηση και να πάει στον αγύριστο! Όμως όσο δεν δίνεται απάντηση στο ερώτημα "και μετά ποιός ή τι;", επιβεβαιώνεται το σενάριο που θέλει παρέμβαση κομματικών παρατάξεων και κομματικών στελεχών στο κίνημα των αγανακτισμένων με μοναδικό σκοπό να υπάρχει διαμαρτυρία μέχρι του σημείου ανατροπής της Κυβέρνησης και όχι παραπέρα. Μετά τα οφέλη της ανατροπής δεν επιθυμούν να πάνε σε ένα νέο πολιτικό φορέα που θα προκύψει και θα υιοθετήσει στο σύνολο του μωσαϊκό των προτάσεων των αγανακτισμένων, αλλά να τα καρπωθούν κόμματα της αντιπολίτευσης, των οποίων σήμερα τα στελέχη τους παίζουν δήθεν το ρόλο του ακομμάτιστου συμπαραστάτη των αγανακτισμένων.
    Η ΠΑΣΚΕ, όπως και η πλειοψηφία των συνδικαλιστικών παρατάξεων και των συνδικάτων μελών της ΓΣΕΕ, δεν επιθυμούν να ουδεμία εμπλοκή ή παρέμβαση στο κίνημα των αγανακτισμένων. Και ο λόγος είναι ένας και μοναδικός. Το συνδικαλιστικό κίνημα εκπροσωπεί τα συμφέροντα της τάξης των εργαζομένων και μόνον αυτά, ενώ το κίνημα των αγανακτισμένων είναι ένα εξόχως διαταξικό κίνημα στο οποίο συμμετέχουν όλες οι τάξεις της κοινωνίας (εργοδότες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, φορογάδες και φορομπίχτες, τέως επιδοτάκηδες, "καλοπληρωτές" εργοδότες, κ.λ.π, γεγονός που μακροπρόθεσμα(όταν φτάσουμε στο δια ταύτα)θα οδηγήσει αναγκαστικά σε συγκρουσιακές καταστάσεις ανάμεσα στις συμμετέχουσες τάξεις.
    Κάθε μου σχόλιο είναι εξόχως πολιτικό και συνοδεύεται από επιχειρηματολογία, την οποία ουδείς έχει βγει ΄ν' αντικρούσει πολιτικά, παρα μόνον με φθηνές φραστικές επιθέσεις και απειλές.
    Η συναδέλφισσα Ντίνα Πεταλά είναι πρόσωπο σεβαστό από εμένα και αναγνωρίζω την μακροχρόνια αγωνιστική προσφορά της στο συνδικαλιστικό κίνημα. Πλην όμως, κατά την ταπεινή άποψη, τα σχόλια που έχει κάνει για το πρόσωπό μου αδικούν την ίδια και την διαδρομή της.
    Τα υπόλοιπα σχόλια των φίλων ότι "ΠΑΣΟΚΟΣΚΥΛΑ δεν θα έχετε που να κρυφτείτε κ.λ.π," δεν τα λαμβάνω καθόλου υπόψιν μου. Εγώ προσωπικά ούτε κρύβομαι, ούτε έχω λόγους να κρύβομαι. Κυκλοφορώ κανονικά και εξακολουθώ να πορεύομαι με σοβαρότητα και ευθύνη απέναντι στην τάξη που εκπροσωπώ. Συνιστώ λοιπόν ψυχραιμία και υπομονή σε όλους, καθώς ο χρόνος και οι εκλογές αναδεικνύουν τις ηγεσίες στα συνδικάτα. Η ανυπομονησία ορισμένων δηλώνει αδυναμία και η έλλειψη ψυχραιμίας συνοδεύεται συνήθως από "ψυχρολουσίες" επώδυνες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή