Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Η ΓΣΕΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
30/6/2011

Ο Αγώνας και η Αντίδραση των εργαζομένων για την απόκρουση των κυβερνητικών, αντεργατικών, αντικοινωνικών και φοροεισπρακτικων προβλέψεων του μεσοπρόθεσμου  πακέτου μέτρων – Μνημόνιο ΙΙ – είναι διαρκής και έντονη.
Η διεκδίκηση των εργαζομένων για μια πολιτική που θα ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΕΙ  τα οικονομικά βάρη ώστε να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες, οι φοροκλέπτες και οι φοροφυγάδες που θα προωθεί την ανάπτυξη και την απασχόληση, που θα ενισχύει και δεν θα εκποιεί τις Δημόσιες Επιχειρήσεις, είναι πλέον καθολική   κοινωνική απαίτηση.
Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την αλόγιστη χρήση χημικών και την αδικαιολόγητη αστυνομική βία πρωτοφανούς βαρβαρότητας κατά αθώων πολιτών και διαδηλωτών, σε όλα τα σημεία του κέντρου της Αθήνας.
Η αστυνομική επίθεση και βία κατά των διαδηλωτών της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Κλαυθμώνος δεν δικαιολογείται από πουθενά και με τίποτα και είναι φανερό ότι στόχευε απλά να διαλύσει την ειρηνική διαδήλωση και να κάμψει το αγωνιστικό φρόνιμα των εργαζομένων.
Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο  τις καταστροφές και τα προαποφασισμένα επεισόδια ανάμεσα στους κουκουλοφόρους  και την αστυνομία με την οποία φαίνεται λειτουργούν συμπληρωματικά, κατά των διαδηλωτών και των εργαζόμενων, με στόχο τη συκοφάντηση και υπονόμευση των αιτημάτων και των αγώνων μας.
Η ΓΣΕΕ καταδικάζει τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται και καλεί την κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό να αναλάβουν τις ευθύνες τους βάζοντας άμεσα ένα οριστικό τέλος σε τέτοιου είδους καταστροφικές πρακτικές για τη δημοκρατία και την κοινωνία.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

5 σχόλια:

  1. Σιγα παιδια,μην κανετε αλλο τα ...λιονταρια!Σε λιγο θα σας παιρνουν και εσας στο κυνηγι οπως τους βουλευτες του ΠΑΣΟΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΠΑΣΚΕ, δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να φοβάται τους ανθρώπους της μισθωτής εργασίας, δηλαδή τους ανθρώπους της τάξης που εκπροσωπεί. Εκείνοι αναγνωρίζουν με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο τις προσπάθειες και την αγωνιστικότητα των στελεχών μας.
    Υποκινούμενες επιθέσεις από ανθρώπους άλλων τάξεων και διαφόρων κομματικών στελεχών, δεν είναι ικανές να αγγίξουν τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ και των συνδικάτων.
    Πολλώ δε μάλλον να θέσουν υπό αμφισβήτηση την μαχητικότητα, την διαδρομή και την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης που κάνουμε στα θέματα που αφορούν την εργατική τάξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυρία ντινα μου επιτρέπετε ? ευχαριστώ ! γιατί κάνετε επιθέσεις συνέχεια ? αν σας ενοχλεί κάτι , μπορείτε να τα πείτε στην συνέλευση … δεν βρίσκω το λόγο που ήσαστε τόσο αποκρουστική εδώ μέσα … εκτός και αν σας αρέσει ο Δημητράκης . καλησπέρα σας και αντίο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματι ειναι ματαιο να ανοιγεις διαλογο με οσους αλλαζουν στρατοπεδο κατα το δοκουν.Το σωματειο μου ηταν και ειναι σταθερα στο στρατοπεδο των εργαζομενων που αγωνιζονται,χωρις διαχωρισμους σε ποια παραταξη ανηκουν και αλλες σκοπιμοτητες.Ειμαστε διπλα στο σωματειο και τους εργαζομενους στο Καζινο Ριου εναντια στην εργαδοσια,και διπλα στους εργαζομενους της ΕΒΟ και του Σωματειου τους εναντια στο ξεπουλημα τη ς Δημοσιας περιουσιας,εναντια στην Αστυνομοκρατια,εναντια στην κατοχικη Κυβερνηση.Τελεια και παυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που ασχολούνται με το συνδικαλισμό, είναι άνθρωποι ταγμένοι στην υπηρεσία των εργαζομένων. Βεβαίως η συνδικαλιστική κοινότητα είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας. Και όπως στην κοινωνία υπάρχουν καλοί και κακοί, έτσι και στο συνδικαλισμό υπάρχουν θετικές και αρνητικές εξαιρέσεις. Νομίζω όμως ότι οι θετικές εξαιρέσεις υπερτερούν συντριπτικά, αφενός γιατί για να πάρει κανείς την απόφαση να ενταχθεί στους κοινωνικούς αγώνες θέλει τσαγανό και ισχυρή προσωπικότητα, αφετέρου οι μέχρι σήμερα κατακτήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος αποδεινύουν ότι οι έντιμοι και καλοί υπερτερούν συντριπτικά.
    Και πάλι λέω ότι δεν είναι δυνατόν να στοχοποιείται μια ολόκληρη παράταξη, που πίσω από αυτήν βρίσκονται στρατιές αγωνιστών συνδικαλιστών, επειδή κάποιοι ενδεχομένως να έχουν αμαυρώσει με την εν γένει συμπεριφορά τους το κίνημα. Και η ΠΑΣΚΕ, όπως όλες οι παρατάξεις, διαθέτει τα δικάτης αισθητήρια και υπάρχουν περίτρανα παραδείγματα αυτοκάθαρσης σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.
    Κανείς λοιπόν δεν μπορεί να καταφέρεται εναντίον της ΠΑΣΚΕ, διότι δεν τυχαίο ότι επί σειρά ετών βρίσκεταί αποτελή την πρώτη προτίμηση των εργαζομένων. Οι Κυβερνήσεις μπορεί να εναλλάσονται, αλλά η ΠΑΣΚΕ βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων. Και σε προσωπικό επίπεδο είμαι υπερήφανος που έχω υπηρετήσει την ΠΑΣΚΕ όλα αυτά τα χρόνια. Όσες φορές χρειάστηκε να κάνουμε ρήξη την κάναμε και πληρώσαμε και το ανάλογο τίμημα. Μπορεί τώρα να μην μας έχουν διαγράψει ακόμα από τον κομματικό μας φορέα, όπως το 1985, αλλά σίγουρα έχουμε γίνει άκρως "ενοχλητική" στα σχέδια της ΤΡΟΙΚΑΣ και της Κυβέρνησης. Τα στελέχη μας είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα (Βλ. ΓΕΝΟΠ,κ.λ.π). Τελεία και παύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή