Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Την κήρυξη 48ωρης γενικής απεργίας κατά τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή, αποφάσισε η ΓΣΕΕ. Επίσης, στις 21 Ιουνίου ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης των συνδικάτων, θα πραγματοποιηθεί διάβημα διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα, ενώ αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ θα συμμετάσχει στην ευρωδιαδήλωση την ίδια ημέρα στο Λουξεμβούργο.

Την ίδια μέρα, έχει προαναγγείλει συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος στις 7 το απόγευμα και η ΑΔΕΔΥ.

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία μαζί με τη ΓΣΕΕ τις ημέρες που το μεσοπρόθεσμο θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στο μεταξύ, «ευρωδιαδήλωση» ενάντια στα μέτρα λιτότητας και υπέρ μιας κοινωνικά δίκαιης Ευρώπης προγραμματίζουν οι Ευρωπαίοι συνδικαλιστές για τις 21 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο, μια ημέρα μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Το κάλεσμα απηύθυνε η Ευρωπαϊκή Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία (CES).

Τέλος, σειρά κινητοποιήσεων εν όψει της ψήφισης των νέων όρων του Μνημονίου αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την ημέρα που θα κατατεθεί το νέο Μνημόνιο στη Βουλή, θα καταληφθούν τα δημαρχεία του Περιστερίου, της Νέας Ιωνίας, του Αγίου Δημητρίου και του Πειραιά. Τις ίδιες ημέρες, θα καταληφθούν οι ΧΥΤΑ Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι, επίσης, θα συμμετέχουν σε άλλες πρωτοβουλίες κατάληψης δημοσίων κτιρίων, ενώ θα προετοιμαστεί και μηχανοκίνητη πορεία στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου