Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΟΤΕ: Εξώδικο για 40ωρο και... επίδομα προθέρμανσης

CLOSE WINDOWΕξώδικο προς τη διοίκηση του ΟΤΕ έστειλε χθες η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Οργανισμό, ζητώντας να μην εφαρμοστεί το 40ωρο και να μην προχωρήσει στην περικοπή του επιδόματος προθέρμανσης.
Μία μέρα πριν από τη γενική συνέλευση, η οποία έχει προγραμματιστεί για σήμερα, οι εργαζόμενοι φαίνεται να διαχωρίζουν και πάλι τη θέση τους και να ζητούν από τη διοίκηση του ΟΤΕ να μην εφαρμόσει τα μέτρα που έχει εξαγγείλει από το Μάρτιο για περικοπές επιδομάτων και υπερωριών.
Στην εξώδικη δήλωσή της, η ΟΜΕ ΟΤΕ προειδοποιεί με υποβολή προσωπικών μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου για την μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών και την παραβίαση όρων και συλλογικών συμβάσεων. Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι με την εξώδικη δήλωσή τους κατά του ΟΤΕ, του πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου Μ. Τσαμάζ, του γενικού διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού Λ. Κύζα και του βοηθού γενικού διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Ε. Δακουτρού διαμαρτύρονται για:

«Την εμμονή της διοίκησης στην παράνομη εφαρμογή ωραρίου 40 ωρών την εβδομάδα».
«Την αυθαίρετη μη καταβολή αμοιβής για τον επιβληθέντα πρόσθετο χρόνο εργασίας διάρκειας 1 ώρας και 40 λεπτών εβδομαδιαίως».
«Την άρνηση καταβολή από 1η Μαρτίου της αμοιβής για την πρόσθετη εργασία οδήγησης υπηρεσιακού αυτοκινήτου, καθώς επίσης και τη μονομερή και αυθαίρετη κατάργηση της υπερωριακής απασχόλησης οδηγών αυτοκινήτων».
Μάλιστα, η Ομοσπονδία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η διοίκηση του ΟΤΕ «εμμένει στην παράνομη συμπεριφορά της παρά την προτροπή του υφυπουργού Εργασίας Κ. Κεγκέρογλου να ανασταλεί η εφαρμογή των ανωτέρω μέτρων από την εταιρεία και να προχωρήσει επιτέλους η διοίκηση σε ουσιαστικό διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων». Η ΟΜΕ ΟΤΕ ζητά την έναρξη εποικοδομητικού διαλόγου με τη διοίκηση του Οργανισμού και την αναστολή των μέτρων, ενώ παράλληλα κοινοποιεί την εξώδικη δήλωση και στον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ Μ. Χάλαρη, ζητώντας του να προβεί στην επιβολή από το Π.Δ. 240/2006 προβλεπόμενων διοικητικών προστίμων διότι η ΟΤΕ Α.Ε. «δεν έχει τηρήσει καμιά απολύτως διαδικασία διαβούλευσης στην υιοθέτηση των παραπάνω μέτρων».
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαρτίου η διοίκηση του ΟΤΕ, εφαρμόζοντας κατά γράμμα το νόμο για τις ΔΕΚΟ, προχώρησε στη λήψη μέτρων από τα οποία ανέμενε τα οφέλη να ανέλθουν σε 32 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τα εξής:
1. Θέσπιση εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας στον ΟΤΕ 40 ώρες την εβδομάδα.
2. Μείωση κατά 15% των εξόδων κίνησης που λαμβάνουν οι προϊστάμενοι όλων των βαθμίδων, πέραν των με συλλογική σύμβαση εργασίας.
3. Μείωση της υπερωριακής απασχόλησης με το να καθιερωθούν, σε όποιους τομείς είναι αναγκαίο, κυλιόμενες βάρδιες για την πληρέστερη εξυπηρέτηση των πελατών.
4. Χορήγηση της προβλεπόμενης αμοιβής για εργασία Κυριακές και αργίες, δηλαδή με προσαύξηση +75% και μία μέρα ρεπό για οκτάωρη εργασία αντί προσαύξησης +175% για πεντάωρη εργασία, όπως εφαρμόζεται μέχρι σήμερα.
5. Κατάργηση του επιδόματος προθέρμανσης και συντήρησης υπηρεσιακών οχημάτων.
6. Κατάργηση του επιδόματος οδήγησης υπηρεσιακού αυτοκινήτου από 1η Μαρτίου 2011.
7. Μείωση του εφάπαξ bonus που χορηγείται κάθε χρόνο για την είσπραξη επισφαλών απαιτήσεων.
8. Μείωση του επιδόματος ισολογισμού που χορηγείται σε ετήσια βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου