Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Αντίστροφη μέτρηση για την 28η Ιουνίου



Συντονιστείτε στο web zougla radio και δείτε live τις κινητοποιήσεις στην Πλατεία Συντάγματος

Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζονται πλέον οι «Αγανακτισμένοι» και οι υπόλοιποι πολίτες για την κορύφωση των κινητοποιήσεών τους την 28η Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία αναμένεται η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στο ελληνικό κοινοβούλιο.


Μετά από τέσσερα πανευρωπαϊκές διαδηλώσεις και πολλές εβδομάδες στους δρόμους, οι πολίτες αναμένεται να «τρίξουν» κι άλλο τα δόντια στην κυβέρνηση, η οποία την Τρίτη αναμένει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, μετά και τον ανασχηματισμό της περασμένης Παρασκευής.

Μάλιστα, οι πολίτες για την προσεχή Tρίτη, στις 19:00 το απόγευμα, θα στήσουν τη δική τους κάλπη του Συντάγματος για ψήφο «ΜΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, με σκοπό να περάσουν το δικό τους μήνυμα όσον αφορά τον ανασχηματισμό. Στόχος των διαδηλωτών είναι ο αποκλεισμός της Βουλής.

Κατεβάζει διακόπτες η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Ο κλοιός σφίγγει ακόμη πιο πολύ, καθώς μετά το αδιέξοδο στις συνομιλίες ανάμεσα στον νέο υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι συνδικαλιστές κατεβάζουν, από σήμερα, τους διακόπτες.

Συγκεκριμένα θα προχωρήσουν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αντιδρώντας στα σχέδια αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, γεγονός το οποίο αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση όλης της χώρας.

Στο χορό των κινητοποιήσεων και η ΓΣΕΕ

Όμως ο πονοκέφαλος θα μεταβληθεί σε εφιάλτη λίγες ημέρες αργότερα, όταν στην Βουλή θα συζητείται και θα ψηφίζεται το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια της 48ωρης γενικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για την πρώτη 48ωρη γενική απεργία που αποφασίζεται από την εποχή της Μεταπολίτευσης, η οποία και θα οριστεί με νεότερη απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ, ανάλογα με τις ημερομηνίες των συζητήσεων.

Με την απεργία, οι εργαζόμενοι διεκδικούν την απόσυρση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, που ψηφίζεται στις 28 Ιουνίου, την ακύρωση όλων των περικοπών μισθών και συντάξεων και των μέτρων που αφορούν την αύξηση των εισφορών, τη μείωση του εφάπαξ κλπ.

Το δημοψήφισμα, οι εκλογές και η επόμενη δόση

Χθες, κατά την έναρξη της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, απηύθυνε νέα έκκληση για εθνική συνεννόηση.

Παράλληλα προανήγγειλε τη διενέργεια δημοψηφίσματος το φθινόπωρο «για τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον τόπο», όπως ανέφερε, ενώ ο αρχηγός της Ν.Δ, Αντώνης Σαμαράς, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, ζητώντας πρόωρες εκλογές.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ανακοίνωνε ότι για τη Δευτέρα επίκειται η απόφαση για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης ή την υιοθέτηση σχεδίων για ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι το 83,8% και το 47,5% ερωτηθέντων σε δύο δημοσκοπήσεις της Κάπα Research δήλωσε ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα πρέπει να καταψηφιστεί, ενώ μόλις το 3,7% δήλωσε ότι θα πρέπει να υπερψηφιστεί για να διασφαλιστεί η επόμενη δόση του μνημονίου.
Από το zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου