Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ: "ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 15ης ΙΟΥΝΗ"


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, ο λαός ξεσηκωνόμαστε και είμαστε ξανά στους δρόμους του αγώνα, γιατί η άδικη, σκληρή και αδιέξοδη οικονομική πολιτική συνεχίζεται εξοντώνοντας και εξαθλιώνοντας όλους μας.

Το νέο μνημόνιο, με το νέο πακέτο μέτρων υλοποιείται η πιο βάρβαρη αναδιανομή εισοδημάτων, η πιο ακραία ανατροπή κοινωνικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων χωρίς να επηρεάζεται κανένας από τους έχοντες και κατέχοντες, φοροκλέπτες ή καταχραστές του δημόσιου πλούτου, που εξακολουθούν να πίνουν στην υγεία των κορόιδων!!!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την ασκούμενη Κυβερνητική πολιτική, καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε απερίφραστα την εκβιαστική, συστηματική και κερδοσκοπική Ευρωπαϊκή-Τροϊκανή Νεοφιλελεύθερη τακτική.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ü      Απόκρουση και απόρριψη όλων των αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου πακέτου μέτρων.


ü      Την φραγή του κύματος των απολύσεων, της ΑΝΕΡΓΙΑΣ και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.


ü      Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα ενίσχυσης των επενδύσεων και της ανάπτυξης για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και απασχόλησης, προϋπόθεση αναγκαία και απαραίτητη για την έξοδο από την κρίση και την ύφεση.


ü      Την απόκρουση της εκ περιτροπής απασχόλησης και κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης.


ü      Υποχρεωτικότητα και γενίκευση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κάλυψη ΟΛΩΝ των εργαζομένων από ΣΣΕ.


ü      Την ενίσχυση των εισοδημάτων χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, με άμεση προτεραιότητα την επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης.


ü      Να γίνουν σεβαστά οι Σ.Σ.Ε., τα εργασιακά δικαιώματα και ο δημόσιος χαρακτήρας στις επιχειρήσεις και στους οργανισμούς κοινής ωφέλειας.


ü      ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΙΣΘΟΣ, ΚΑΝΕΝΑ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ μικρότερο απ’ αυτό της ΕΓΣΣΕ καμία ατομική σύμβαση και κανένας ατομικός μισθός δεν επιτρέπεται και δεν πρέπει να εφαρμοσθεί.


ü      Ενίσχυση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας, αυστηρή πάταξη της εισφοροκλοπής, εισφοροδιαφυγής, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, κατάσχεση περιουσίων των παραβατών.


ü      Επιτέλους να πληρώσουν οι φοροκλέπτες. Οι έχοντες και κατέχοντες, όλοι αυτοί που «ταΐζουν» τις τραπεζικές θυρίδες και τις τράπεζες του εξωτερικού με αδήλωτα, αφορολόγητα και «μαύρα» χρήματα της ελληνικής οικονομίας.


ü      Διατήρηση και ισχυροποίηση των επιχειρήσεων και οργανισμών του δημοσίου η οποία είναι η ελάχιστη αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη και προοπτική της χώρας.


ü      Την ουσιαστική ενίσχυση των ανέργων, με την αύξηση και επέκταση του επιδόματος ανεργίας καθώς και με τη χορήγηση πρόσθετων κοινωνικών παροχών.

Ο Λ Ο Ι   Μ Α Ζ Ι   Μ Π Ο Ρ Ο Υ Μ Ε

Να ανατρέψουμε την κατάσταση και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στα κοράκια της Τρόϊκας ότι οι Έλληνες τον ζυγό δεν τον ΑΝΤΕΧΟΥΝ!!!!

Ο Λ Ο Ι   Μ Α Ζ Ι   Ε Ν Ω Μ Ε Ν Ο Ι   Κ Α Ι   Μ Ε   Κ Ο Ι Ν Η   Δ Ρ Α Σ Η

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15-06-2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΑΠΟ ΤΟ Ε. Κ. ΠΑΤΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου