Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Η Greenpeace κλείνει το δρόμο στις εταιρίες που εμποδίζουν την Ευρώπη να προστατεύσει το κλίμα!

Μήνυμα από τον Δημήτρη:
18:10
Έχουν συλληφθεί 160 από τους ακτιβιστές μας. Κάποιοι από αυτούς έχουν αφεθεί ελεύθεροι και αγωνιούμε για τους υπόλοιπους. Οι αναρριχητές μας παραμένουν πάνω στο κτίριο μαζί με τo πανό. Σας ευχαριστώ για όλα τα μηνύματα σας. Μας δίνετε δύναμη για να συνεχίσουμε.
Κλείνουμε το δρόμο στις εταιρίες που εμποδίζουν την πράσινη ανάπτυξη
16:50
Είναι απίστευτο πόσα πράγματα συνέβησαν σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες όπου διοργανώνεται η συνάντηση των μεγαλύτερων εταιριών της Ευρώπης !
Μέσα σε μόλις 5 λεπτά περισσότεροι από 170 ακτιβιστές της Greenpeace μεταμφιεσμένοι σε επιχειρηματίες, μπλόκαραν και τις 48 εισόδους του κτιρίου. Σταμάτησαν την είσοδο στους εκπροσώπους των εταιριών που εμποδίζουν την Ευρώπη να πάει μπροστά μειώνοντας τις εκπομπές της κατά 30%, ενώ επέτρεψαν την είσοδο στις εταιρίες που έχουν ταχθεί υπέρ. Παράλληλα, ξεδίπλωσαν ένα τεράστιο πανό στην πρόσοψη του κτιρίου, παρουσιάζοντας τις εταιρίες που επιβραδύνουν την πράσινη ανάπτυξη της Ευρώπης.
Οι περισσότεροι από τους ακτιβιστές μας αυτή τη στιγμή έχουν συλληφθεί, εμείς όμως οι υπόλοιποι παραμένουμε εδώ.
Σε απάντηση, οι διοργανωτές μας κάλεσαν να μιλήσουμε για 10 λεπτά στη συνέντευξη τύπου και να απαιτήσουμε από όλες τις εταιρίες να υποστηρίξουν το στόχο της Ευρώπης για 30%.

Μείνετε συντονισμένοι, θα σας στείλω σύντομα τις επόμενες εξελίξεις.

Δημήτρης Ιμπραήμ
Περισσότεροι από 170 ακτιβιστές της Greenpeace αλυσοδέθηκαν στις πόρτες του κτιρίου όπου πραγματοποιείται συνάντηση των μεγαλύτερων εταιριών της Ευρώπης, αρνούμενοι την είσοδο στους εκπροσώπους των εταιρειών που αντιτίθενται σε πιο φιλόδοξες πολιτικές για το κλίμα και επιτρέποντας την είσοδο σε αυτούς που έχουν ταχθεί υπέρ της μείωσης των εκπομπών της Ευρώπης κατά 30% ως το 2020. Η αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει σε συλλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου