Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ TELE TIME




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ            
          ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                   ΑΡ. ΠΡΩΤ.    186
Μέλος: Ε.Κ  Πάτρας, Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.                                 Πάτρα    14/5/2011
Διεύθυνση : Εργατικό Κέντρο Πάτρας,
                  Κολοκοτρώνη 20,                        
                τηλ. 6945588751 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Τ.ΤΗΛ.Ν.Ε., καταγγέλλει τo συνεχιζόμενο μπαράζ απολύσεων στο οποίο έχει επιδοθεί η εργοδοσία  του τηλεοπτικού σταθμού teletime  της Πάτρας, που προχώρησε στην απόλυση τριών ακόμη εργαζόμενων (δυο δημοσιογράφων και ενός τεχνικού).
Επί έναν ολόκληρο χρόνο, η διεύθυνση του σταθμού δεν κάνει τίποτα άλλο από το να οδηγεί  το  κανάλι στην απαξίωση, και τους δεκάδες εργαζόμενους στην απόγνωση της ανεργίας.
Ο ενημερωτικός χαρακτήρας της προσωρινής άδειας εκπομπής που διέθετε ο σταθμός έχει καταντήσει κακόγουστο ανέκδοτο, αφού έπειτα και από τις τελευταίες απολύσεις όχι μόνο δεν υπάρχει  καμία ενημερωτική εκπομπή, αλλά δεν θα υπάρχουν ούτε καν δελτία ειδήσεων τα Σαββατοκύριακα.
Καλούμε εκ νέου τους αρμόδιους φορείς και ειδικά το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να αποφανθεί πως είναι δυνατόν να λέγεται ένα κανάλι ενημερωτικό χωρίς να παρέχει ενημέρωση δυο μέρες την εβδομάδα!.
Οι πολίτες της δυτικής Ελλάδας αγκάλιασαν επί χρόνια το  teletime γιατί ήταν δίπλα τους και προέβαλε τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και αυτό απαιτούν να ξαναδούν στις οθόνες τους, και όχι κινούμενα σχέδια επί 24ωρου βάσεως….
Ο Σύλλογός μας, καλεί την διεύθυνση του σταθμού να προχωρήσει άμεσα στην επαναπρόσληψη  των εργαζομένων, και ταυτόχρονα έχει ήδη προβεί και θα συνεχίσει να το κάνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες  προκειμένου να διαφυλαχθεί ο ενημερωτικός χαρακτήρας του σταθμού που αυτή την στιγμή απλά δεν υπάρχει.
Καλούμε επίσης τους φορείς και τους βουλευτές της Δυτικής Ελλάδας να κινητοποιηθούν ώστε να διασφαλιστεί ο ενημερωτικός χαρακτήρας του teletime, όχι μόνο γιατί η περιοχή δεν αντέχει άλλους ανέργους αλλά και γιατί όταν «σωπαίνει» ένα μέσο πλήττεται η πολυφωνία και το δικαίωμα έκφρασης του πολίτη δηλαδή η ίδια η δημοκρατία.
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου