Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ: "Όργωσαν γι' άλλη μια φορά τους Εργασιακούς Χώρους"

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Εργατικού Κέντρου στο
 εργοστάσιο της Frigoglass. Από δεξιά προς αριστερά:
Α. Κριλής, Δ. Καραγεωργόπουλος, Δ. Μαρμούτας,
Σ. Νικολάου, Αθ. Παπαστεφανόπουλος (πρόεδρος σωμ.
Frigoglass), Χαρ. Μοσχόπουλος
Τα μέλη της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας "όργωσαν" γι' άλλη μια φορά εργασιακούς χώρους και εργοστάσια της περιοχής μας, ενόψει της αυριανής 24ωρης Γενικής Απεργίας της ΓΣΕΕ.
Στο στόχαστρο του Ε.Κ.Π βρέθηκαν από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και σήμερα, εργασιακοί χώροι και υπηρεσίες τόσο στο κέντρο της Πάτρας, όσο και στη βιομηχανική περιοχή,  όπως:
PRAKTIKER, IDEA, AMSTEL, CROWN HELLAS, LIDL, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ, ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, FRIGOGLASS, ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΙΚΑ, κ.λ.π.
Οι παραπάνω επισκέψεις στους εργασιακούς χώρους πραγματοποιούνται από τον περασμένο Φεβρουάριο, στα πλαίσια του νέου συνδικαλιστικού "δόγματος" που έχει υιοθετήσει η Διοίκηση του Ε.Κ.Π.
Η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, πιο δεμένη και πιο συντονισμένη παρά ποτέ,  έχει αποφασίσει, σε μια περίοδο που τα εργασιακά δικαιώματα καταστρατηγούνται  καθημερινά, να κάνει αισθητή την παρουσία της και στον τελευταίο εργασιακό χώρο, με ενημερωτικές εξορμήσεις και με ελέγχους για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Στην μάχη αυτή που δίνουν τα στελέχη του Εργατικού Κέντρου της περιοχής μας υπάρχει χώρος για κάθε ενεργό συνδικαλιστή, που με εθελοντισμό και ανιδιοτέλια επιθυμεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Εξάλλου όλοι γνωρίζουμε ότι η μάχη με τα συμφέροντα είναι άνιση και κάθε βοήθεια που θα ενισχύσει το δύσκολο έργο των συνδικάτων είναι καλοδεχούμενη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου