Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Νταλάρα: αυστηρές κυρώσεις σε όσους απασχολούν λαθρομετανάστες

Αυστηρές κυρώσεις για όσους εργοδότες απασχολούν παράνομους μετανάστες προβλέπει ο νόμος που αναμένεται να ψηφιστεί στα τέλη του Μαΐου από τη Βουλή, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η  υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άννα Νταλάρα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5».
Η  κ. Νταλάρα δήλωσε ότι σύντομα θα αναρτηθεί η προκήρυξη για τον Μεταναστευτικό Χάρτη της χώρας, ώστε να καταγραφεί ο αριθμός των μεταναστών στη χώρα μας, καθώς και οι εργασίες στις οποίες  απασχολούνται.


«Κατοχυρώνουμε τους ενταγμένους μετανάστες, που είναι στα σπίτια μας, που έχουν άδειες, που πληρώνουν τα ένσημα και τις εισφορές τους και από την άλλη μεριά είμαστε αυστηρότατοι τόσο στους μη νόμιμους όσο και στην παρανομία που δημιουργείται περί αυτών, στη μαύρη εργασία» τόνισε η υφυπουργός Εργασίας.

Η κ. Νταλάρα τάχθηκε υπέρ της πρόσφατης κίνησης της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι στην Ιταλία  να επιτρέψει τη μετακίνηση μεταναστών από τη Βόρεια Αφρική προς άλλες χώρες.

Για το «Δουβλίνο 2», που ψηφίστηκε το 2008 από την ΕΕ και που απαγορεύει σε έναν  υπήκοο τρίτης χώρας να μεταβεί σε άλλη χώρα μέχρι να εξεταστεί το αίτημά του για πολιτικό άσυλο), η υφυπουργός μίλησε για ανάγκη άμεσης αναθεώρησης της συμφωνίας και πρότεινε τη συζήτηση του θέματος στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου.

«Εμάς μάς συμφέρει πάρα πολύ η κίνηση Μπερλουσκόνι και πιστεύω ότι έχουμε την ανάγκη για κοινό μέτωπο του Νότου» δήλωσε, αλλά διευκρίνισε  ότι η κυβέρνηση δεν συμφωνεί με άλλες απόψεις που έχει εκφράσει για τους μετανάστες ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου