Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Με δώρο ένα DVD - μήνυμα υποδέχθηκε η Ουρανία Μπίρμπα τον Πάνο Μπεγλίτη στην ΕΒΟ



Ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στην Πάτρα ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις επετειακές εκδηλώσεις της Πάτρας, επισκέφθηκε και την ΕΒΟ Αιγίου.

Η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Αιγίου, Ουρανία Μπίρμπα, χάρισε στον κ. Μπεγλίτη κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο ένα DVD με τον νεαρό βουλευτή τότε, Γιώργο Παπανδρέου, όταν το 1991, συστρατευόταν και στεκόταν μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΒΟ Αιγίου, απέναντι στα ΜΑΤ και υπερασπιζόταν τις απολύσεις τους και τη διάλυση της ΕΒΟ.
Οι εργαζόμενοι τότε κέρδισαν και κράτησαν το εργοστάσιο και την εταιρεία 20 χρόνια τώρα.
Του ζήτησε λοιπον να το βάλει (το DVD) στο υπουργικό συμβουλειο που θα αποφασίσει το μέλλον τους.
Για όσους έχουν ξεχάσει τι είχε συμβεί εκείνη την περίοδο στην ΕΒΟ, ας ανατρέξουν στον τύπο εκείνης της εποχής, να θυμηθούν τα αντιαρματικά στην Εθνική Οδό, τα ΜΑΤ παραταγμένα απέναντι στους απεργούς, και τον Ανδρέα Παπανδρέου στο γραφείο του Σωματείου των Εργαζομένων της ΕΒΟ. Βεβαίως άλλες τότε οι εποχές και άλλη η "δυναμική" του πολιτκού συστήματος. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι τότε, με την αλλαγή Κυβέρνησης και την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ, την επομένη των εκλογών κιόλας, επέστρεψαν όλοι οι απολυμένοι της ΕΒΟ στις εργασίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου